قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَن مِنَ الْمُشْرِكِينَ

"Katakanlah, 'Inilah jalan (agama) ku, aku dan orang-orang yang mengikutiku mengajak (kalian) kepada Allah di atas ilmu (hujjah yang nyata). Maha Suci Allah, dan aku tiada termasuk orang-orang yang musyrik'." [Yusuf:108]

Hikmah 'dot2' diHaramkan Allah..FN: mncari yg Halal serta mnjauhi yg Syubhah adlh fardhu bg umat Islam..pastikn logo Halal yg t'tera pd bungkusan adlh logo yg t'kini yg dikeluarkn oleh JAKIM spt yg t'papar di bawah:
...dan utk lbh selamat, sokonglah produk Muslim ^.^ (hati2, x smua produk yg mnggunakan nama ala2 Islami adlh produk Muslim)


wallahua'lam..

1 komen:

Tinta.Muallimah said...

Salam anakku. Berbaju kurung ke kuliah telah termaktub bagi etika berpakaian guru2 pelatih ipg.Berjubah tidak dibenarkan. Akur sahaja kerana pakaian itu masih mematuhi syariat. Bila sudah sah sbgai k tangan kerajaan, berpakaianlah ikut garis panduan yg ditetapkan seperti dlm perintah2 am yg dikeluarkan.Smg perkongsian ini bermanfaat. yg baik jadikan teladan dan sebaliknya.

Post a Comment